Voorbeelden werkwijze
- Altijd eerst een verdovingszalfje voor de echte verdoving
- U heeft de controle .. hand omhoog en we stoppen
- We laten altijd de verdoving eerst goed inwerken voordat we beginnen
- Het maken van noodkronen word gedaan door de assistente, die neemt rustig de tijd om dit mooi te maken
- De preventie assistente doet de gebitsreiniging, geen haastwerk maar een prettige ervaring !
Onze Behandelingen
Periodieke controle
Bij het eerste bezoek is het voor ons belangrijk om uw behandelwensen in kaart te brengen en
vervolgens wordt uw gebit grondig gecontroleerd op tandheelkundige kwesties.
Op basis van de genoemde stappen wordt er door onze tandarts een behandeltraject opgesteld en
wordt dit met u besproken.
Hierbij krijgt u te horen over de staat van uw gebit, de voorgestelde
behandelingen, voor- en nadelen en kosten van de behandelingen.
Aan de hand van de behandelplan zullen er (vervolg)afspraken worden ingepland.
Preventie en Mondhygiëne
Een goede mondhygiëne is essentieel van belang om de tandvleesontsteking, gaatjes en allerlei mondziektes te voorkomen. Daarom is het zeer belangrijk dat u dagelijks een goed eetpatroon volgt en voldoende verzorging waarborgt door middel van voldoende en op goede manier poetsen en gebruik maken van aanvullende middelen zoals flosdraad, stokers en ragers.
Naar aanleiding van een periodieke mondonderzoek wordt u doorverwezen naar de preventie assistent of Mondhygiënist.
Een preventie assistent reinigt uw tandplaque en tandsteen boven het tandvlees niveau wanneer u gingivitis (tandvleesontsteking) heeft en geeft adviezen en instructies over de juiste middelen voor uw dagelijkse gebit verzorging.
Echter is de tandvleesontsteking bij sommige patiënten al bevorderd wat parodontitis heet.
Wanneer er geconstateerd wordt dat u parodontitis heeft wordt u doorverwezen naar de mondhygiënist. Bij de eerste kennismaking met de mondhygiënist observeert hij de conditie van uw tandvlees en stelt een behandelplan op dat bespreekt hij/zij met u en wordt de parodontitis behandeld.
Wortelkanaalbehandeling
Ten gevolge van een bevorderd tandvleesontsteking of een diepe gaatje kan de zenuw van een tand of kies ontstoken raken. Wanneer de ontsteking deze stadium is bereikt is de kies niet meer te behandelen alleen met een vulling. Dan is er sprake van een wortelkanaal behandeling.
Bij een wortelkanaalbehandeling worden de zenuwen (pulpa) verwijderd en de uitgeruimde kanalen worden met een wortel kanaal materiaal opgevuld. Meestal wordt er daarna geadviseerd om een kroon of een brug te nemen omdat een kies met wortelkanaalbehandeling is meestal in een grote omvang beschadigd. Een kroon helpt de kies te beschermen tegen de hoge krachten tijdens het kauwen.
Protheses
Indien je een deel van je tanden of kiezen mist kunt u kiezen voor een gedeeltelijke prothese of frame als uitneembare voorziening. De advies krijgt u van uw tandarts en tandprotheticus. De voor- en nadelen van beide behandelingen en welke het beste bij u past krijgt u mondeling te horen van uw tandarts.
Indien u geen tanden en kiezen meer hebt of dat uw rest gebit uitgetrokken moeten worden dan krijgt u advies als volledig prothese of klikgebit. Klikgebit rust op meerdere implantaten en daardoor biedt het meer houvast.
Wij bieden alle protheses aan in samenwerking met de tandarts, tandprotheticus en in gecompliceerde situaties met andere specialisten.
Kindertandheelkunde
In ons kliniek wordt er speciale aandacht besteed aan uw kind- en kinderen. Voor een optimale verzorging voor uw kind begeleidt de tandarts u en uw kind. Onze aandacht gaat vooral uit naar het begeleiden van uw kinderen in samenwerking met de ouders in goede dagelijkse verzorging en gezond eetpatroon zodat er gaatjes en tandvleesontstekingen worden voorkomen. Het voorkomen is beter dan genezen!
Indien er behandelingen nodig zijn voor uw kind neemt de tandarts voldoende tijd voor de behandelingen en de tandarts legt de behandeling uit aan uw kind op een speelse wijze zodat er geen tandarts angst wordt gecreëerd bij uw kind.
Print de kleurplaat uit en lever het in bij de balie en ontvang een leuk presentje!
Angstpatiënten
Sommige mensen ervaren een bezoek bij de tandarts onprettig, omdat ze bang zijn voor de tandarts.
Wij adviseren u om bij angst dit tijdig door te communiceren aan ons, zodat wij u hierbij kunnen helpen.
Onze tandarts zal de tijd nemen om u op uw gemak te stellen en stapsgewijs het behandelplan met u door te nemen.
Parodontologie (Tandvleesbehandelingen)
Goede mondhygiëne is een voorwaarde voor een gezonde mond. Daarom is de zorg van de mondhygiënist optimaal ingezet binnen onze praktijk. De behandeling richt zich op het gezond krijgen en gezond houden van het gebit en de omringende weefsels. Tandbederf, ontstekingen van het steunweefsel en tanderosie staan daarin centraal.
De behandeling gebeurt meestal in teamverband. Met speciale instrumenten verwijdert de mondhygiënist(e) of tandarts de plaque en het tandsteen (professionele gebitsreiniging). Als er sprake is van tandvleesontsteking en de ontsteking te diep zit om het van buitenaf te kunnen aanpakken, is er een flapoperatie nodig. Daarbij maakt de tandarts het tandvlees met een mesje los en schuift het opzij, zodat hij het weefsel goed kan reinigen. Vervolgens hecht hij het tandvlees weer vast. Tanden en kiezen die erg loszitten, moeten soms worden getrokken. Bij een moeilijk bereikbare of hardnekkige ontsteking kunnen antibiotica uitkomst bieden. De tandarts kan ook doorverwijzen naar een parodontoloog. Bijvoorbeeld als de behandeling ingewikkeld is of erg veel tijd kost. Een parodontoloog is een tandarts die een driejarige vervolgopleiding heeft gedaan om zich te specialiseren in tandvleesproblemen. Overigens hebben al die behandelingen uiteraard alleen zin als je je gebit en mond zelf dagelijks goed schoonhoudt. Als de parodontitis is genezen, vindt er meestal drie tot vier keer per jaar een nazorgbehandeling plaats.
Endodontologie (Wortelkanaalbehandelingen) en herbehandelingen
Kiespijn wordt meestal veroorzaakt door ontstoken tandweefsel. Dit weefsel herstelt niet uit zichzelf. Daarom is een behandeling noodzakelijk. Bij een wortelkanaalbehandeling verwijderen we het volledige tandweefsel uit de ontstoken kies (pulpa). Bij endodontologie wordt het inwendige deel van uw tanden en kiezen behandeld. Bij een wortelkanaalbehandeling wordt eerst het binnenste deel van een tand of kies verwijderd, vervolgens worden de wortelkanalen ruimer gevijld, gedesinfecteerd en weer opgevuld. Een wortelkanaalbehandeling vindt bij ons altijd onder lokale verdoving behandeld.
Ook kan een wortelkanaalbehandeling oplossing bieden om extra houvast te verkrijgen voor een kroon of brug.
Voor een endontologie behandeling kunt u bij onze tandarts voor endodontie terecht.
Contactgegevens
Tandartspraktijk Dentville
Gebruiksaanwijzing spoednummer
Dit is het algemeen nummer in de Zaanstreek. Houd u rekening met eventuele contante betaling of per pin. Neem uw legitiematiebewijs en verzekeringspas mee.
Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag: 9.00 - 17.00
Donderdag: 09.00 - 17.00
Zaterdag: 9.30 - 16.30
Zondag: gesloten
Lijns Tewisz Roggeplein 7
1502VL Zaandam
075-6151267
020-6602750 (spoed!)
Implantaten
Als u een of meerdere tanden of kiezen mist kan er naast protheses ook implantaten geplaatst worden in uw kaak. Daarvoor is er minimale dikte en breedte van de kaakbot vereist. Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak geplaatst wordt.
De medische toestand speelt er rol bij of u implantaten kan krijgen. Bij sommige ziektes vooral bij Diabetes Mellitus (suikerziekte) en mensen die roken is er grote risico dat u de implantaten kan verliezen. U wordt naar onze verwijspraktijken doorverwezen wanneer u deze behandeling wenst.
Orthodontie
Tijdens het periodiek mond onderzoek kijkt uw tandarts naar de stand uw tanden en kiezen. Bij een afwijking wordt het met u besproken en zo nodig wordt u doorverwezen naar onze verwijzende praktijk voor een orthodontie behandeling.
Gnathologie
Gnathologie is het vakgebied dat zich bezighoudt met het kaakgewricht, de kauwspieren en hoe het onder- en bovengebit contact maakt en langs elkaar heen beweegt. Pijn in het hoofd-halsgebied wordt vaak veroorzaakt door overbelasting in het kaak- en kauwstelsel. Voorbeelden hiervan zijn:
• (Spierspanning)hoofdpijn
• Kaakgewrichtspijn
• Oorpijn
• Spierpijn in het aangezicht
• Knappende kaakgewrichten
• Verhoogde gebitslijtage
De verzamelnaam voor dit soort klachten is CMD of TMD (Temporo Mandibulaire Dysfunctie). Meestal is nooit één oorzaak voor het ontstaan van TMD en is het een multifactoriële ziekte. Vaak is de oorzaak wel te herleiden tot het verkeerd gebruik van het gebit en de kaken (o.a. Tandenknarsen, slaaphouding, kaakklemmen, tongpersen, wangzuigen, teveel kauwgomkauwen, etc).
Door het hanteren van een dergelijk gedragspatroon raakt het kaak- en kauwstelsel overbelast en kunnen er klachten ontstaan.
De behandeling bestaat meestal uit het bewust worden van dit patroon en het analyseren van de situaties waarin het patroon gehanteerd wordt. Vaak wordt de behandeling ondersteund met fysiotherapie of spalktherapie.
De tandarts-gnatholoog richt zich op de diagnose en behandeling van deze pijn en problemen van het kaak- en kauwstelsel.
In onze kliniek komt regelmatig tandarts-gnatholoog Dr. Piet van der Kuij voor het behandelen van uw TMD met meerdere disciplines. Dat wordt tijdens uw bezoek met u uitvoerig besproken.
Herbehandelingen
In sommige gevallen is een herbehandeling nodig, ook voor een herbehandeling kunt u bij ons terecht. Een herbehandeling is nodig wanneer de ontsteking van het tandweefsel bij een eerdere behandeling niet volledig is hersteld. Bij een herbehandeling gebruiken wij een speciale Endozoom (microscoop) om zo al het oude materieel en eventuele verontreinigingen uit de kleinste plekjes te verwijderen.
Heeft u last van pijnlijke tanden of kiezen of bent u doorverwezen? Neem dan contact op met Dentville Tandartspraktijk.
Inmplantologie
Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese. In principe kan een implantaat bij iedereen met volgroeid kaakbot worden geplaatst. De implantaten hebben meestal een schroefvorm en zal na verloop van tijd vastgroeien in het bot. Nadat het implantaat is vastgegroeid wordt er een kroon op gemaakt. Hier gaan enkele weken tot maanden tijd overheen.
De tandarts beoordeelt tijdens het eerste consult of u voldoende kaakbot heeft en of het gezond is. De beoordeling vindt onder andere plaats aan de hand van röntgenfoto’s. Tegenwoordig is het ook mogelijk nieuw kaakbot te laten ontstaan op plaatsen waar er te weinig van is.
Aan de hand van de beoordeling tijdens het eerste consult kan er een afspraak gemaakt worden voor het plaatsen van een implantaat. Deze zal 3 maanden moeten vastgroeien in het kaakbot, voordat er een kroon/brug of prothese op gemaakt kan worden.
Wanneer wordt implantaat toegepast:
• Bij het missen van één tand of kies, waarbij er een kroon op het implantaat komt.
• Bij het missen van enkele tanden of kiezen, waarbij er een brug op implantaten komen.
• Bij het missen van alle tanden en kiezen, waarbij er een klikgebit op de implantaten komen.
Voor implantaten kunt u bij onze tandarts voor implantologie terecht.
Vragen? Neem contact met ons op!
Over ons
Het team van Dentville bestaat uit enthousiaste en bekwame professionals. Elk teamlid vervult een eigen functie, zo kunnen wij u alle tandheelkundige zorg verlenen. Wilt u door een vaste professional worden geholpen? Dat kan natuurlijk! Dit dient u vooraf af te spreken. Voor specifieke informatie kunt u altijd ons contacteren.
Contact
Openingstijden
Maandag | 09:00- 17:00 | |
Dinsdag | 09:00- 17:00 | |
Woensdag | 09:00- 17:00 | |
Donderdag | 09:00- 17:00 | |
Vrijdag | 09:00- 17:00 | |
Zaterdag | 09:30- 16:30 | |
Zondag | Gesloten |