Kinderarts

In onze praktijk kunnen wij uw kind voorzien van een behandeling.
Wij geven de combinatie van meer tijd, geduld en begrip voor uw kind.

Angst voor de kindertandarts 

 

Heeft u angstig kind ? Wat kunnen wij samen doen ?
Uw kind kan door verschillende redenen angstig zijn voor de tandarts waardoor er behandelingen uitgesteld wordt. Door te veel uitleg, aarzelend antwoorden op vragen van uw kind, uitstel totdat de pijn ergere vorm krijgt kunnen de kinderen nog angstiger worden. Daarom stelt u de afspraken niet onnodig uit. De taak van tandarts is dat hij of zij goed uitleg geeft over de behandeling.

Met genoeg tijd en geduld wordt het vertrouwen opgebouwd. De taak van de ouders is dat zij hun kind goed voorbereiden op de eerste afspraak. De angstige kinderen blijven hun ouders afdwingen om van de behandeling af te komen. Beloof ze niets voorafgaand aan de afspraak over de behandeling. Misschien moet de Kindertandarts iets anders vertellen wat het kind angstiger maakt. Daarom is het vaak nodig om meerdere afspraken te maken. Het is dan fijn dat de tandarts in de buurt is.

Verdoving bij kinderen 

 

Om heel bange kinderen te kunnen behandelen is soms ‘sedatie’ (verdoving) met een kortwerkend, kalmerend middel of zelfs narcose nodig. We passen ons zoveel mogelijk aan het incasseringsvermogen van het kind aan. Een tandheelkundige behandeling van een kind zit boordevol prikkels.

Die prikkels proberen we zo gelijkmatig en laag mogelijk aan te bieden. Zo smeren we, voordat we een verdoving via een prikje geven, een zalfje op het tandvlees zodat je het prikje niet voelt. Of we geven het prikje via een computergestuurd pompje zodat de toediening heel voorzichtig verloopt. De Kindertandarts probeert het kind zo min mogelijk te belasten.

Preventie  

 

Kinderen die door de kindertandarts behandeld zijn, blijven nog een tijdje onder controle. Wij leren ouders hoe ze aantasting van het gebit kunnen voorkomen. Aangezoete frisdrank is bijvoorbeeld heel slecht voor het gebit.

Aantasting van het gebit is te voorkomen door een combinatie van het beperken van het aantal ‘zoetmomenten’ op een dag en het twee keer per dag poetsen van de tanden met fluoride tandpasta.

Contactgegevens

Tandartspraktijk Dentville

Gebruiksaanwijzing spoednummer

Dit is het algemeen nummer in de Zaanstreek. Houd u rekening met eventuele contante betaling of per pin. Neem uw legitiematiebewijs en verzekeringspas mee.

Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag: 9.00 - 17.00
Donderdag: 09.00 - 17.00
Zaterdag: 9.30 - 16.30
Zondag: gesloten

Lijns Tewisz Roggeplein 7
1502VL Zaandam

075-6151267
020-6602750 (spoed!)

Vragen? Neem contact met ons op!

Over ons

Het team van Dentville bestaat uit enthousiaste en bekwame professionals. Elk teamlid vervult een eigen functie, zo kunnen wij u alle tandheelkundige zorg verlenen. Wilt u door een vaste professional worden geholpen? Dat kan natuurlijk! Dit dient u vooraf af te spreken. Voor specifieke informatie kunt u altijd ons contacteren.

Contact

075-6151267

 info@dentville.nl

Lijns Tewisz Roggeplein 7

1502VL Zaandam

Openingstijden

Maandag 09:00- 17:00
Dinsdag 09:00- 17:00
Woensdag 09:00- 17:00
Donderdag 09:00- 17:00
Vrijdag 09:00- 17:00
Zaterdag 09:30- 16:30
Zondag Gesloten